Puheenjohtajan kevätkatsaus

Hepsyn kevät on edennyt vauhdikkaasti, ja se huipentui vihdoin toukokuussa pidettyihin Helsingin psykologiyhdistyksen 40+1 vuosijuhliin! Puheenjohtajana sain jännittävän kunnian avata juhlatilaisuuden ja ottaa vastaan upeita vieraitamme. Psykologi Nina Lyytinen piti mieleenpainuvan ja välittömän juhlapuheen. Muistimme myös monia liiton ja paikallisyhdistyksen eteen työtä tehneitä hepsyläisiä. 

Suomen Psykologiliiton arvokkaimman ja arvostetuimman kultaisen ansiomerkin sai psykologi Eija Palosaari kriisi- ja traumapsykologian eteen tekemästään elämäntyöstään. ️

Liiton hopeiset ansiomerkit ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta liiton toimielimissä jaettiin innostaville ja valovoimaisille psykologeille Sanna Selinheimolle, Jukka Oksaselle ja Tommi Aholle. ️

Liiton pronssiset ansiomerkit jaettiin paikallisyhdistystoiminnassa aktiivisesti työskenneille hepsyläisille. Heitä olivat Eero-Matti Gummerus, Maaria Linnoinen, Sakari Lång, Milla Vestvik, Annika Hafrén ja Emma Talvitie. Myös minä kuuluin tähän joukkoon! Kiitos siitä! 

Eero-Matti Gummerus, Tuuli Levänen, Sanna Selinheimo, Eija Palosaari, Jukka Oksanen, Emma Talvitie ja Sakari Lång

Johtokunnassa olemme tehneet vakaan päätöksen jatkossa hakea systemaattisemmin Liiton ansiomerkkejä hepsyläisille. Pyydämme myös jäsenistön aktiivisuutta ansioituneiden hepsyläisten ilmiantamisessa. ️

Mutta Hepsy ei koostu vain aktiivisista toimijoista. Hepsy koostuu ennen kaikkea jäsenistöstään. Jokainen jäsen on osa Hepsyä, ja Hepsyä ei olisi ilman teitä. Minulle Hepsy onkin aina edustanut kollegiaalisuutta, ammattiylpeyttä, vaikuttamista, inspiraatiota, yhteisöllisyyttä ja ystävyyttä. Ja siksi onkin niin hienoa olla osana tällaista moninaista ja moniulotteista psykologiporukkaa ja odotan innolla uusia kohtaamisia kasvokkain!

Eilen oli kevätkauden viimeinen tapahtuma ennen lomille laskeutumista ja kävimme rennosti kollegiaalisissa merkeissä seilaamassa Helsingin edustalle illallisen merkeissä. Kuinka paljon nämä kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset nykyään antavatkaan! Syksylle Hepsyllä onkin luvassa paljon mielenkiintoista toimintaa ja ohjelmaa! Stay tuned! Lisäksi on tarkoitus aktivoitua yhä enemmän yhteiskunnallisen (tai vähintään paikallistason) vaikuttamisen saralla. 

Hepsy kannustaakin jokaista jäsentään vaikuttamaan omilla tahoillaan psykologian ammattikunnan ja psykologisen asiantuntemuksen puolesta! Me teemme tätä yhdessä! Mutta ennen sitä, oikein rentouttavaa kesää kaikille!

Tuuli Levänen, Hepsyn pj