Kulttuuri- ja virkistystoiminta

Hepsy tarjoaa jäsenilleen säännöllisesti erilaista kulttuuri- ja virkistystoimintaa, josta huolehtii kulttuuritiimi. Toiminnassa on pyritty monipuolisuuteen ja siihen, että mahdollisimman moni Hepsyn jäsen hyötyy toiminnasta.

Tulevat tapahtumat löytyvät sivun laidasta tai pohjalta riippuen laitteesta mitä käytät. Tapahtumien pääasiallinen tiedotus ja ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilistan kautta (liityt automaattisesti sähköpostilistalle jäsenyyden myötä, ellet erikseen kiellä sitä).

Voit ottaa yhteyttä kulttuuritiimiin sähköpostilla hepsytapahtumat ät gmail piste com.

cropped-tapahtumat_small.jpg

Menneet tapahtumat

Kiitelty kulttuuri- ja virkistystoiminta on jatkunut aktiivisena vuosikausia, kuten menneistä tapahtumista voi huomata:

2019

Toimintakauden aikana jäsenille järjestettiin kattavasti erilaisia koulutus- ja kulttuuritapahtumia, jotka keräsivät runsaasti osallistujia ja myönteistä palautetta. Erityisesti kiiteltiin toiminnan monipuolisuutta ja määrää, sekä kulttuuritiimin erinomaisia edustajia. Hepsyn jäsenistöä suorastaan hellittiin koulutus- ja kulttuuritarjonnalla.

Koulutuksen saralla oli viisi terapiavideoiden katseluiltaa Töölön kirjastossa. Lisäksi oli Psykologit ja ilmastonmuutos -keskusteluilta helmikuussa ja perinteinen Hepsy-päivä lokakuussa.

Hepsy-päivän tämän vuoden teemana oli vaikuttaminen psykologin työssä; aiheesta jäsenistölle oli puhumassa viisi eri psykologia, ja puitteina toimii Katajanokan kasinon upeat tilat. Myös Uudenmaan psykologiyhdistyksen jäsenillä oli mahdollisuus osallistua tapahtumaan.

Kulttuurin saralla oli kevätkaudella kolme eri teatteria moneen eri makuun: Farssi Comeback – räpätessä roiskuu, draamallinen teatteri Making of Lea ja suosittu musikaali Kinky Boots.

Kesällä oli jo perinteenomainen kesäristeily Helsingin edustalla hyvän ruoan ja seuran merkeissä ja perinteikäs Hepsyn kesäteatteri-ekskursio Suomenlinnassa näytelmässä Idän pikajunan arvoitus. Syyskaudella oli viiniä ja venyttelyä tilaisuus Altaalla. Pikkujoulut oli joulukuussa Show & Dinner teemalla ravintola Nyyrikissä. Vuoden lopuksi käytiin vielä teatterissa katsastamassa Täydellinen lauantai -esitys.

2018

Alkuvuodesta jäsenistö osallistui Hepsyn kanssa Docpoint -elokuvafestivaaleihin. Elävän taiteen saralla katsastettiin toisella kotimaisella esitetty I would prefer not to, farssin saralla taas Älä pukeudu päivälliselle -näytelmä. Jäsenistölle oli kaksi yksityisnäytöstä elokuvateattereissa: Taiteellinen Kosketuksissa, ja perheystävällisenä tempauksena Naapurini Totoro sekä suomeksi, että ruotsiksi.

Kevääseen kuului myös Escape roomia, Beast must Die elokuva-arvoitus, ja kolme näytäntöä Hepsyn kuuluisia ja suosittuja terapiavideo -iltamia. Kevätkausi huipentui Hepsyn miniristeilylle Helsingin edustan kauniissa vesistössä. Perinteinen kesäteatteri oli jälleen elokuussa Suomenlinnassa.

Syyskaudella oli neljä terapiavideo -iltamaa. Teatterissa käytiin myös syyskaudella, näytöksinä 9 hyvää syytä elää ja Kissani Jugoslavia. Psykologit ja ilmastonmuutos -keskustelutilaisuus järjestettiin marraskuussa, samoin kuin hyvin kysytty Claes Andersson & Julia Korkman konsertti Korjaamolla. Lähes kaikkien aikojen pikkujoulut murhamysteerin kera keräsivät jälleen suuren suosion ja osallistujamäärän.

Hepsy otti myös kunniakkaasti vastuun Psylin perinteisen liikuntapäivien järjestämisestä. Tuloksena olikin kaikkien aikojen parhaat liikuntapäivät palautteen perusteella! Ne pidettiin syyskuun alussa Salmisaaren modernissa liikuntakeskuksessa.

Yhteensä osallistumisia tapahtumissa oli yli tuhat henkeä.

Tammikuu
Docpoint
Beast must die

Helmikuu
I would prefer not to
Kosketuksissa -elokuva

Maaliskuu
Toista
Escape room
Naapurini Totori (suomeksi ja ruotsiksi)
Terapiavideo -iltama #1

Huhtikuu
Älä pukeudu päivälliselle
Terapiavideo -iltama #2

Toukokuu
Terapiavideo -iltama #3
Hinta

Kesäkuu
Hepsy-miniristeily!

Syyskuu
Rakastettu Kesäteatteri + piknik

Syyskuu
Terapiavideo -iltama #4
Liikkapäivät By Hepsy

Lokakuu
9 hyvää syytä elää
Terapiavideo -iltama #5

Marraskuu
Kissani Jugoslavia
Terapiavideo -iltama #6
Konsertti: Claes Andersson & Julia Korkman
Hepsyn Pikkujoulut!
Terapiavideo -iltama #7
Psykologit ja ilmastonmuutos

2017

Alkuvuodesta jäsenistölle tarjoiltiin kaksi näytöstä Docpoint -elokuvafestivaaleilla. Teatterin saralla katsastettiin Prinsessa Hamlet -draama ja Tenorit liemessä -farssi, kaksikielistä jäsenistöämme unohtamatta vierailimme myös Allt Som Sägs -näytännössä. Myös Heurekassa vierailtiin tieteenjanoisen jäsenistön osan iloksi. Keväälle mahtui myös pubivisa.

Jo ikiaikaiseksi perinteeksi muodostuneessa kesäteatterissa katsoimme Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Seitsemän veljestä -esityksen Suomenlinnan historiallisessa kulttuurimiljöössä. Lähde Mieleesi -psykologi tavattavissa (23.9.2017) oli valtava ponnistus, joka järjestettiin osana Psykologiliiton 60-vuotisjuhlaa.

Syyskaudella nautittiin teatterista Palkkamurhaajan painajaisen kera. Jännitystä tarjoiltiin myös jousiammunnan saloihin tutustumisen muodossa. Loppuvuonna oli jälleen Hepsyn mainetta niittävät ja suosiota keränneet pikkujoulut, yksityisteatterin kera. Loppuvuoteen mahtui myös englanninkielinen Ismo Leikola Stand-up Show, ja ruotsinkielinen Landet -teatteri.

Läpi vuoden koulutustoiminnan saralla järjestettiin Hepsyn terapiavideoiltamia, jotka keräsivät tasaisen ja kiinnostuneen yleisön. Lokakuussa järjestettiin jatkumona edellisvuonna aloitettuun yhteistyöhön monikulttuurisuuskoulutus PSV Stadin kanssa. Koulutusta ja viihdettä yhdisteltiin myös perinteikkäässä Hepsy-päivässä, joka tänä vuonna oli Hepsy-risteily eteläiseen naapuriimme. Lisäksi juhlimme opiskelijajärjestö Kompleksi ry:n 70-vuotista taivalta.

2016

Tammikuu
Musashi – Miekan tie

Helmikuu
Assembly2016
Lamaannus
Läski

Maaliskuu
Escape – room
Talvisota X
Guards! Guards!

Huhtikuu
Setan koulutus
Vampyyrien tanssi
Fitness Classic
Hogrefe testiesittely

Toukokuu
Sota ja mielenrauha -elokuva
Hepsyn Bilis-Ilta (™)

Kesäkuu
Kesäyön uni!kesayon_z

Syyskuu
Hepsyn leffakerho
Alice Neel (Ateneum)

Lokakuu
Terppailtama #1
Hepsyn Vuosijuhlat
Pasi Was Here

Marraskuu
Daniel Sloss
Pubivisa Stone’s:ssa

Joulukuu
Terppailtama #2
Pikkuiset Pikkujoulut

2015

Tammikuu
– Itsetuntemuksen kautta liikkeseen -paja

Helmikuu
– Mindfulness kurssi
– Koripallo Helsinki Seagulls
– Kiipeilykurssi
– Itsetuntemuksen kautta liikkeseen -paja 

Maaliskuu
– Impropaja
– Teatteri Otetaas Toiset!
– Legendaarinen Hepsypäivä 2015!

Huhtikuu
– Samsara-elokuva
– Gå på vatten i Lilla Teatern
– Suliksen tekniikkakurssi
– ”Aamu” yhteistyössäkansallisteatterin kanssa

Toukokuu
-Hepsyn Suuri Kisakalliopäivä
-HCR

Kesäkuu
– (Aina sateinen) Hepsyn kesäteatteri Valheet ja Viettelijät! 🙂 ❤

640x400_uusi2

Heinäkuu (lomakuu)

Elokuu
– Valokuvataiteen museo

Syyskuu
– Nyt kun olet minun
– Dance movement & well-being

Lokakuu
– ”Face to Face” Kiasmassa
– Luulosairas
– Cage32
– Arctic Laughs

Marraskuu
– Hepsyn Bilis-ilta
– Nästa Andetag
– Helsinki Seagulls  – Kauhajoen Karhu
– Vuoden pelastus: Hepsyn Pikkujoulut 2016!!!

Joulukuu
– Jälkeenjäävät
– ”Olipa kerran minä” yhteistyössä Kansallisteatterin kanssa

Toimintaa on kehitetty vuosien varrella voimakkaasti, ja vuonna 2014 oli yli 20 erilaista tapahtumaa.