Joulumieltä ja tulevaa vuotta!

Vuoden lopun häämöttäessä on hyvä hetki kääntää katse hetkeksi kuluneeseen vuoteen. Takana on poikkeukselliset koronavuodet, jolloin ihmisten kasvokkain kohtaamiset ovat olleet vähäisempiä. Tämä on näkynyt myös Hepsyn toiminnassa niin johtokunnan kuin jäsenistön tasolla. Tänä vuonna olemme kuitenkin päässeet maistelemaan enenevissä määrin livetapahtumien ihanuuksia, ihmisten kohtaamisia, hymyjä, spontaaneja keskusteluja sekä yhdessä koettua yhteisöllisyyttä. Tärkeimpänä esimerkkinä tästä itselleni koen Hepsyn 40+1 -vuosijuhlat toukokuussa. Hepsyn kautta on tänä vuonna mahdollistunut myös monia muita arvokkaita kohtaamisia. Kiitos siitä teille kaikille! 😊

Ensi vuoden kantavana teemana on tuottaa jäsenistölle laadukkaita kulttuuri- ja koulutustapahtumia ja lisätä entisestään läsnäoloa ja kohtaamisia. Tulevan kauden johtokunta onkin jo järjestäytynyt, ja tulevan vuoden suunnittelu on aloitettu. Itse saan kunnian luotsata Hepsyn uutta johtokuntaa puheenjohtajana vielä ensi vuonna. Kiitos luottamuksesta!

Entä sitten se joulumieli. Mitä se sinun kohdallasi on? Onko se stressiä ja kiireen tuntua, tekemättömiä asioita ja siivoamattomia kaappeja? Vai viimeistelemättömiä työasioita ja kirjoittamattomia lausuntoja? Vielä ostamattomia lahjoja ja tiukkoja kyläilyaikatauluja?

Mitäpä jos keskityttäisiin joulumieleen näin mielen asiantuntijan näkökulmasta. Voisiko joulumieli olla mielen rauhoittumista pitkän vuoden päätteeksi? Omien tarpeiden kuuntelua ja pieniin hetkiin keskittymistä? Miltä sinun joulumielesi tuoksuu? Entä miltä se tuntuu tai näyttää? Voisiko joulumieli olla läheisten huomioimista muillakin tavoin kuin lahjoja antaen? Voisitko tarjoutua avuksi vanhukselle? Antaa hymyn naapurille? Olla myötätuntoinen itselle, ja jättää kaapit siivoamatta? Miten sinä voisit jakaa joulumieltä ympärillesi? Entä itsellesi?

Vuoden viimeisessä tervehdyksessä haastankin jokaista hepsyläistä pohtimaan, miten sinä voit lisätä joulumieltä.

Hepsy toivottaa hyvää joulumieltä kaikille!

Jouluisin terveisin

Tuuli

Hepsyn pj