Tulossa: Pyöräile turvallisesti

f79a3ebd-f7a3-4341-93e9-51eb6f16b70b

Olen marraskuussa (3.-4.11.) matkustamassa Italian Bolognaan kansainväliseen pyöräilyturvallisuutta käsittelevään konferenssiin: International Cycling Safety Conference.

Pyöräilyä koskevan tutkimuksen määrä on kasvanut maailmalla valtavasti, mikä heijastelee pyöräilyn kasvavaa merkitystä liikennemuotona. Konferenssin keskeisiin teemoihin kuuluu liikenneinfrastruktuurin ja -teknologian ohella liikennekäyttäytymisen psykologia. Konferenssi on poikkitieteellinen, minkä vuoksi konferenssissa esiteltävät tutkimukset voivat tuoda hyvin rikasta ja moniulotteista tietoa pyöräilijöiden liikenneturvallisuudesta.

Konferenssissa pidän yhdessä Emma Peltomaan kanssa esityksen jonka aiheena on ”Where do people pay attention while cycling? A comparison of adults and children”. Olemme tutkineet lasten ja aikuisten pyöräilyssä tarvittavaa liikennetilanteiden havainnointia. Tutkimuksessa tarkastelemme erityisesti miten lasten kehitystaso vaikuttaa heidän kykyynsä ennakoida mahdollisia vaaratilanteita pyöräillessä. Tutkimuksen tavoitteena on tukea lasten pyöräilyturvallisuutta edistävien interventioiden kehitystyötä, ja siten edistää lasten liikenneturvallisuutta ja aktiivista liikkumista.

Ystävällisin terveisin,
Marianna Melin

Jos sinulla on toiveita Mariannelle, niin ilmoita siitä osoitteeseen hepsytiedotus(at)gmail.com!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s