Kohti syksyä!

Laura

Pieni pysähtyminen, kuluneen vuoden tarkastelu ja alkavan syksyn suunnittelu ovat saattaneet viime päivinä kuulua monien meidän ohjelmaan. Tähän pysähtymiseen voi liittyä tyytyväisyyttä tähänastisiin saavutuksiin, iloa erilaisista kohtaamisista ja yhdessä vietetyistä hetkistä. Toisaalta pysähtyminen voi herättää huomaamaan sen, mitä kaikkea onkaan jäänyt tekemättä ja miten aika kiitää eteenpäin. Kenties se herättää pohtimaan, onko suunta oikea. Näitä kysymyksiä ja fiiliksiä olen käynyt läpi myös Hepsyn osalta.

Viime viikonloppuna Hepsyn johtokunta vieraili Lappeenrannassa ja vietti siellä kokous- ja virkistysviikonloppua. Paikallisten kollegoiden tapaamisen ja illanvieton lomassa mietimme kulunutta vuotta ja suunnittelimme syksyä. Jälleen totesimme, että Hepsyn vuosi on ollut vauhdikas. Kulttuuririentoja on ollut monenlaista. Myös koulutusten järjestämiseen olemme yrittäneet jäsenistöstä nousseen toiveen mukaisesti panostaa. Lisäksi hepsyläiset ovat hääränneet mukana vaikuttamassa Psykologiliiton toimintaan monen toimikunnan tai muun aktiivisuuden kautta.  

Kevätkauden vauhti kirii entisestään kesätauon jälkeen. Hepsyn tapahtumatiimi punoo parhaillaan juoniaan erilaisten syksyn kulttuuri- ja koulutustapahtumien järjestämiseksi. Tiimi ottaa mielellään ideoita ja toiveita vastaan osoitteeseen: hepsytapahtumat(a)gmail.com. Hepsyn tämän vuoden tapahtumien kohokohta odottaa lokakuussa. Vietämme nimittäin parhaillaan 35. juhlavuotta, jonka kunniaksi järjestetään Hepsyn vuosijuhla lauantaina 22.10.2016. Luvassa on juhlavaa, iloista ja rentoa tunnelmaa Suomenlinnassa. Kutsu ja ilmoittautumisohjeet tulevat pian sähköpostiisi. Tervetuloa mukaan!

Hepsyn mennyttä ja tulevaa tarkastellessani huomaan, että vuosi puheenjohtajana on ollut tähän asti antoisa ja innostava. Hyvässä porukassa ja mahtavassa järjestössä ideoita herää. Ihan kaikkia ei olla pystytty toteuttamaan, eikä aika ole aina aivan kaikkeen riittänyt. Tuntuu kuitenkin, että suunta on oikea. Yhteisöllisyys ja halu vaikuttaa pysyvät vahvoina arvoinamme. Hepsyläisten aktiivisuudesta viestii paitsi äkkiä täyttyvät tapahtumat myös innokkuus toimia esimerkiksi Psykologiliiton erilaisissa luottamustehtävissä. Lisäksi tietysti vaikuttaminen muutoinkin psykologian ja psykologien aseman edistämiseen ympäröivässä maailmassamme on aina hienoa huomata. Psykologiliiton puheenjohtajan Annarilla Ahtolan luennolta opittu ajatus ja tavoite ”give psychology away” on hyvä suunta myös meille. Kiitos siis jokaiselle hepsyläiselle mukanaolosta ja osallistumisesta. Jatketaan yhteistä keskustelua, ammatillisuuden kehittämistä ja yhteiskunnassa vaikuttamista. Erityinen kiitos vielä tämän vuoden johtokuntalaisille ja toimikuntalaisille, jotka ovat panoksellaan mahdollistaneet Hepsyn toiminnan vireyden.

 

Innostavaa ja osallistavaa syksyä koko Hepsylle!

Laura Blomqvist
Hepsyn puheenjohtaja

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s