Tulossa: oikeuspsykologiaa & psykologista arviointia

Hepsyn on jälleen tukenut psykologiensa matkoja! Lue lisää alta!

eapl20toulouse201

Osallistun Hepsyn tukemana European Association for Law and Psychology -kongressiin Toulousessa Ranskassa 5.-8. heinäkuuta.

Kongressi on Euroopan suurin oikeuspsykologian alan kokoontuminen ja sisältö kattaa jokseenkin kaikki keskeiset oikeuspsykologian tutkimus- ja sovellusalueet. Aihealueella toimivalle kliinikko-tutkijalle kongressi onkin varsinainen aarreaitta.

Tulen kuulemaan uusinta uutta mm. muistitutkimuksen soveltamisesta oikeuspsykologiassa, rikoksen uhrien ja tekijöiden haastattelemisesta, cyber-rikollisuudesta ja terrorismista, radikalisaatiosta sekä vankien kuntoutuksen ja hoidon tuoreista suuntauksista. Stay tuned, kuvaus kokemuksista luvassa syksyllä!

  • psykologi, PsT Taina Laajasalo

 

ess_logo_main

Olen pian viidennen vuoden psykologian opiskelija Helsingin yliopistosta. Osallistuin viime kesänä European Summer Schooliin, joka järjestettiin yhteistyössä EFPSAn eli Euroopan psykologian opiskelijoiden yhdistyksen kanssa. Kuluneen syksyn aikana yhteistyö on kuitenkin loppunut, ja työskentely on jatkunut osana itsenäistä Junior Research Programmea.

Kesäkouluun minut inspiroi hakemaan erityisesti sen teema Psychological Assessment: Advancing methods for psychological assessment across borders, sillä tutkimus ja psykologinen mittaaminen on läpi opintojeni ollut lähellä sydäntäni. Viimeisen vuoden aikana olemme työstäneet kansainvälisistä opiskelijoista ja tohtoritasoisesta ohjaajasta koostuvan tutkimusryhmäni kanssa tutkimustamme emotionaalisesta älykkyydestä, jossa tarkoituksena on adaptoida ja validoida emotionaalisen älykkyyden mittareita neljässä eri maassa. Tällä hetkellä olemme jo saaneet kerättyä dataa yhdestä maasta ja ensimmäinen julkaisumme on vertaisarviossa Frontiers of Psychologyssa.

Vuoden aikana olen saanut oppia hurjasti lisää tutkimuksesta eettisen hyväksynnän hakemisesta koehenkilöiden motivoimiseen, puhumattakaan siitä, että olen saanut tutustua huikeisiin ihmisiin ympäri Eurooppaa.

Projektimme on tarkoitus huipentua Cambridgessa järjestettävään konferenssiin, jonka teemana on samainen Psychological Assessment: Advancing methods for psychological assessment across borders. Konferenssin aikana pääsemme esittelemään tutkimustamme ja jakamaan oppimaamme muille opiskelijoille sekä oppimaan lisää metodologiasta alansa huippuluennoitsijoilta.

Kunnioittavasti,
Emma Talvitie

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s