NPV <3 HEPSY

npv1

Nuorten psykologien verkosto, eli NPV, järjesti jälleen perinteeksi muodostuneen kesäpiknikin Hesperian puistossa 8.6.2019. Tapahtuma ei suinkaan ole järjestetty vain ”nuorille” psykologeille, vaikka NPV sen onkin järjestänyt. Piknik on kaikille avoin tapahtuma, jossa nautitaan kesästä, herkutellaan yhdessä ja tutustutaan kollegoihin rennoissa merkeissä.

Koska kesäpiknik on järjestetty aina Helsingissä, päätimme tänä vuonna yhdistää voimamme Helsingin psykologiyhdistyksen kanssa. NPV:ssa on mietitty, miten tapahtumien ”kaikille avoimuutta” voisi korostaa. Yhteistyö Hepsyn kanssa vaikutti luonnolliselta väylältä tiedottaa kesäpiknikistä laajemmalle yleisölle, ja saada uusia kasvoja tapahtumaan.

Tänä vuonna säät suosivat todella! Aurinko paistoi ja paikalle saapui arviolta parikymmentä eri ikäistä psykologia. Piknik oli pääasiassa rentoa yhdessä istuskelua ja tutustumista uusiin kollegoihin ja seuraan liityttiin joustavasti iltapäivän mittaan. Vaikka tapahtuma on simppeli, yhdistävänä tekijänä on psykologius (tai psykologian opiskelu). Piknikin eräs osallistuja esimerkiksi kertoi löytäneensä viime vuonna piknikin kautta nykyisen toimensa! Tämä ei ole ainoa kerta, kun piknikiltä on löytynyt työmahdollisuuksia ja tälläkin kertaa jaettiin ideoita psykologiharjoittelupaikoiksi loppuvaiheen opiskelijalle sekä työvinkkejä vastavalmistuneelle. Puhuttiin myös erikoistumiskoulutuksista ja psykoterapiakoulutusten eroista. Uusiin kollgeoihin tutustuminen vaikuttikin menevän suurin piirtein näin: ”kukas sinä olet, missä olet töissä, millaista siellä on?” Tällaiset keskustelut ovat tärkeitä sekä nuorille että kokeneemmille kollegoille, jotka haluavat valvoa omien työetujensa ajankohtaisuutta tai harkitsevat vaihtelua työhönsä. Uusien ihmisten tapaaminen ja ideoiminen kannattaa aina!

NPV:n johtoryhmä toivottaa jatkossakin Hepsyläiset lämpimästi tervetulleeksi tapahtumiin!

Kesäterkuin, johtoryhmästä Mimmi ja Noora-Maria

npv2