Puheenjohtajan syysterveisiä!

Syksy on kulunut vauhdikkaasti, ja kesän lämpöiset päivät ovat enää vain haalea muisto. Viimeisetkin lehdet ovat varisseet puista ja alamme valmistautumaan (toivottavasti) lumiseen talveen.  Vaikka luonto onkin jo hiljentynyt talvea varten, ammattiyhdistystoiminta ei suinkaan ole menossa talviunille. Hepsyssä on syksyn mittaan valmisteltu syyskokousta, tulevaa syysvaltuustoa sekä seurattu aktiivisesti käynnissä olevia SOTE-valmisteluja paikallisella tasolla. Myös edunvalvontarintamalla on jo hyvän tovin järjestäydytty ja valmistauduttu kevään neuvottelukierroksiin. Puhumattakaan tapahtumista, joita koronarajoitusten vapauduttua olemme halunneet järjestää meille kaikille hepsyläisille!

Syksyn merkittävin tapahtuma on Psykologiliiton uuden puheenjohtajan valinta. Puheenjohtajavaalit tiivistyvät kaksipäiväiseen syysvaltuustoon tulevana viikonloppuna 13.-14.11., jossa liittovaltuutetut valitsevat uuden puheenjohtajan Psykologiliitolle. Puheenjohtajaehdokkaana on Helsingin Psykologiyhdistyksessä meille hyvin tuttu Jari Lipsanen, joka toimii parhaillaan liiton varapuheenjohtajana. Toinen ehdokas on liiton järjestökoordinaattorina toimiva Katja Vähäkangas Keski-Suomen Psykologiyhdistyksestä.

Olemme Hepsyn johtokunnassa saaneet seurata hyvin läheltä Jarin työtä liiton eteen. Hän on tuonut jo vuosia vankkaa osaamistaan ja näkemyksiään esille liiton toiminnan kehittämiseksi sekä liiton tavoitteiden edistämiseksi. Lisäksi Jarilla on selkeä visio psykologien ja psykologiatieteen aseman vahvistamiseksi yhteiskunnassa. On ollut ilo seurata Jarin paneutumista ja tutkittuun tietoon pohjautuvia perusteluja. Hepsyn johtokunta ja liittovaltuutetut näkevät liiton etuna myös jatkuvuuden, mitä Jarin valinta puheenjohtajaksi toisi liitolle. Onkin selvää, ketä Hepsy tulee liittovaltuustossa kannattamaan.

Haluan vielä sanoa, että uskomme vilpittömästi, Jari, sinun olevan erinomainen puheenjohtaja Suomen Psykologiliitolle.

Viikonloppua jännittyneesti odottaen,

Tuuli Levänen

Helsingin psykologiyhdistyksen puheenjohtaja sekä liittovaltuutettu