Vuosi vaihtui – matka jatkuu

Itse kuulun siihen sakkiin, joille vuosi 2016 jää mieleen myllerryksen vuotena. Monia sellaisia kansainvälisiä ja kansallisia tapahtumia on sattunut ja tapahtunut, jotka olisin voinut skipata. Monet psykologitkin ovat varmasti joutuneet miettimään, miten esimerkiksi erinäiset poliittiset päätökset ovat vaikuttaneet tai tulevat vaikuttamaan omaan työntekoon. Toisaalta monet ovat saattaneet joutua jännittämään myös töiden järjestymisen puolesta. Sote jatkaa myllerrystään edelleen ja monia suuria kysymyksiä on vieläkin auki. Psykologiliitto jäsenjärjestöineen on tehnyt paljon arvokasta vaikuttamistyötä ja tätä aktiivisuutta tarvitaan edelleen. Psykologien on oltava tarmokkaasti mukana päätösten teossa työpaikoillaan sekä toisaalta mahdollisuuksien mukaan olla ottamassa tietotaitonsa pohjalta kantaa myös laajemminkin. Viime vuoden kannanotot ovat jo tuottaneet tulosta. Monien kouluissa ja oppilaitoksissa työskentelevien psykologien kannalta suuri helpotus loppuvuodesta oli se, että psykologit eivät ole sote-uudistuksessa siirtymässä maakuntiin.

Hepsyn viime vuosi sujui myllerryksistä huolimatta rauhallisesti. Tuttuun tapaan järjestimme jäsenillemme niin koulutus- kuin virkistystapahtumia. Verkostoitumisen, kollegiaalisen tuen ja ammatillisen identiteetin kehittymisen mahdollistaminen ovat olleet tärkeitä ajatusnuoriamme. Tätä kaikkea haluamme johtokuntana edistää edelleen entistä vahvemmin nyt vuonna 2017. Toivon, että uusi vuosi tuo mukanaan myös uusia osallistujia Hepsyn toimintaan. Jäsenet nimittäin tekevät järjestön. Oli osallistumisesi sitten mukanaoloa teatteri-illassa, itsesi ja muiden haastamista koulutuksissa, kannanottojen ja mielipiteiden kirjoittamista mediassa ja somessa tai vaikuttamista liiton valtuustossa tai erinäisissä työryhmissä, se on aina tervetullutta. Kaikkea edellä mainittua tarvitsemme, että järjestömme elää ja pysyy vireänä.

Arkisen puuhastelun lisäksi vuosi 2016 oli Hepsyn juhlavuosi sen ehtiessä jo aikuiseen 35. vuoden ikään. Onneksi vuoden vaihduttua juhlat eivät lopu, vaan pääsemme jatkamaan niitä tänäkin vuonna juhlien 60-vuotiasta Psykologiliittoa. Psylin vuosi pitää sisällään monenlaista juhlahumua. Myös Hepsy on tiiviisti mukana juhlavuoden menoissa. Kannattaa siis aktiivisesti seurata liiton sivuja ja Facebook-kanavia.

Hepsyn sähköpostilista on edelleen ensisijainen tiedotuskanavamme. Lisäksi Hepsyn Facebook ryhmää ja nettisivuja seuraamalla pysyt mukana matkassa!

 

Koko Hepsylle energistä ja läsnäolevaa vuotta 2017 toivottaen,

a8c7aba2-8528-40ac-b979-172a2ab8c808

Laura Blomqvist, Hepsyn puheenjohtaja ja koko muu johtokunta

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s