Hepsy tanssi vampyyrien kanssa 15.4.2016

Kun tavaksi on tullut, jälleen kerran Hepsy järjesti jäsenilleen aktiivista kulttuuritoimintaa jäsenilleen. Tällä kertaa kohteena oli paljon kehuja saanut Vampyyrien tanssi -musikaali Helsingin kaupunginteatterissa Peacockissa.


Tyylilajiltaan musikaali oli komedia ja siitä tuli kovasti mieleen Disneyn elokuvat. Tämä on asia, josta joko pitää tai ei pidä.

Eräs arvostelu musikaalista löytyy tästä, jossa HS:n kriitikko Lauri Meri kehuu Vampyyrien tanssia puhuttelevaksi aikalaiskommentiksi. Nopean gallupin perusteella hepsyläiset olivat tyytyväisiä musikaaliin, mutta kommenttien perusteella kyseessä oli enemminkin kevyt & näyttävä musikaali, josta puuttui juuri tuo puhuttelevuus.

Eräs katsoja kysyi minulta, että psykologisoinko musikaalin tähän arvosteluun, mutta kyseessä oli mielestäni enemmän kevyestä viihteestä, jossa tarkoitus oli unohtaa liika syvällisyys. Ajatuksia herättäväksi teatterinäytökseksi kannattaa mieluummin valita vaikka Ryhmäteatterin Mielipuolen päiväkirja.

Näyttävyydestä puhuttaessa puvustuksesta ja lavastuksesta täytyy antaa erityismaininta. Lavastus vaihtui nopeaan tahtiin ja sisälsi paljon yksityiskohtia. Puvustuksessa varsinkin vampyyrien tanssijaisissa näkyi puvustajan mielikuvitus vampyyreilla ollessa pukuja barokkikampauksista aina Napoleonin hattuun saakka. Mahtavaa!

Tapahtumassa oli ilahduttava nähdä paljon tuttuja, joita ei harmillisesti tule nähtyä näiden tapahtumien ulkopuolella. Lisäksi oli hienoa, että hepsyläiset tutustuivat myös toisiinsa.

Jälleen kerran kiitos Hepsylle mukavasta illasta!

 

 

Lopuksi Bonnie Tylerin Total Eclipse of the Hearth, joka soi sovitettuna näytelmässä hyvin monta kertaa. Sitä kautta pääsee hyvin musikaalin tunnelmaan, kun keskittyy sanoihin 😉

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s