Pakene huoneesta, psykologi!

Ei, otsikostaan huolimatta tämä artikkeli ei käsittele psykologin perjantai-iltapäivää, vaikeata asiakastapausta tai kauhuelokuvaa. Tämä artikkeli käsittelee Escape room -peliä, jota hepsyläiset pääsivät kokeilemaan 4.3.2016 https://escaperoom.fi tiloissa Fredrikinkadulla.

Pakohuonepeli on leikki, jossa 4-6 ihmistä lukitaan huoneeseen, josta heillä on 60 minuuttia aikaa poistua. Peli koostuu mm. piilotetuista esineistä ja numerolukkoihin liittyvien tehtävien ratkaisemisesta. Hepsyn pelaamissa peleissä kaksi joukkuetta kisasi vierekkäisissä huoneissa pyrkien olemaan toisiaan nopeampi.

Peliteemoja oli kaksi: Smuggler Monk ja Royal Secret.

smuggler_monk_escape_room_helsinkiSmuggler Monk: ”Padisen luostari vuonna 1521. Tataarit hyökkäävät ja munkki Fredericus pelastaa luostarin rikkaudet ja lähtee pitkälle pakomatkalle keskiaikaisen Euroopan halki. Pystyykö tiimisi seuraamaan veli Fredericuksen jalanjälkiä ja löytämään luostarin kadotetun aarteen ennen kuin muut etsijät ehtivät perille? Matka on tunnelmallinen ja täynnä yllätyksiä. Pääsettekö koskaan takaisin Suomeen?”

royal_secret_escape_room_helsinkiRoyal Secret:”Olette tutkimassa uuden asuntonne ullakkoa. Mitä kummallisia tavaroita siihen on jätettykään? Huhut kertovat, että sata vuotta sitten eräs monarkistinen salaseura kokoontui tässä rakennuksessa – jotkut sanovat, että juuri ullakolta kuuluu edelleenkin outoja ääniä.  Ullakkokomero vie teidät takaisin vuoteen 1918, jolloin Hessenin prinssi Friedrich Karl haluttiin kruunata Suomen kuninkaaksi. Vaikka hanke kaatui, äärimonarkistinen salaseura jatkoi toimintaansa – mutta missä heidän salainen kokoustilansa on? Ja voiko olla totta. että he anastivat Karl Friedrichin kruunun? Teillä on 60 minuuttia aikaa selvittää tämän mysteerin.”

Hepsyläisten kunniaksi todettakoon, että järjestäjien mukaan vain 20 % selvittää pelit ajoissa. Meidän kaikki neljä tiimiä tekivät tämän, joten emme ole aivan turhaa porukkaa! Itse pelistä ei saanut ottaa kuvia copyright-syistä, mutta poseeraukset kertovat voittajien tunnelmista!

Kiitos kaunis hepsyllä tästä illasta!

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s