Hepsyn Korisinterventio: Helsinki Seagulls – Loimaa Bisons (20.2.2015)

Melkein sateisena, mutta tunnelmallisena perjantai-iltana oli Töölön kisahalliin saapunut myös Hepsyn jäsenistöä hakemaan suuren urheilujuhlan tuntua. Vuorossa oli Penkkiurheiludivisioonan ensiaktivoituminen pitkän tauon jälkeen, ja illan lajina suurta nousubuumia kokeva koripallo.

IMG_0585

Kotikaupungin ylpeys, sarjataulukon alakolmannekselle tetsaava Helsinki Seagulls isännöi parin vuoden takaista mestaria, Loimaa Bisonssia. Sarjataulukossa piste-eroa oli 12 pistettä ja ”smart ”money” olikin ladottu Bisonssille.

Yllättävän tilavassa kisahallissa oli ns. täysi tupa, n. 1000 katsojaa ja mukavasti tunnelmaa. Hepsyläisten aitiopaikat löydettiin ja oman urheiluhistorian analysoinnin ohessa tutustuttiin muuhunkin jäsenistöön. Seuraavaksi kentälle tulikin jo pitkää ja pätkääkin pelaajaa, ja taisto oli valmis alkamaan.

Ensi jakso meni hyvin tasaisissa merkeissä, 19-17 kotijoukkueelle. Yllättävän hyvä tunnelma vei mukanaan ja ensikertalaisellekin peli alkoi tosissaan jännittämään. toisen neljänneksen alussa Seagulls tipahti hetkeksi leikistä melkein kymmenen pisteen päähän, mutta lähes Tamimaisen nerokkaasti ajoitettu aikalisä toi ”Gullssit” takaisin peliin, ja puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa 43-43.

IMG_0589

Toisen puolisko alkoi uskomattomasti, 16 pisteen putki heti alkuun vei kotijoukkueen johtoon ja yleisön hurmokseen. Bison yritti muutamaakin aikalisää, mutta kolmas neljännes päättyi muikeisiin 67-52 lukemiin. Vierasjoukkueen heittopeli ei lopussa enää kulkenut, ja varsinkin vapaaheittoviivalta hassattiin säännönmukaisesti pisteitä. Suurta vaaraa ei siis ollut ja yleisön euforian sinetöi 89-71 loppulukemat, ja voitto Helsinki Seagulsseille.

IMG_0607

Penkkiurheiludivisoonan paluu areenoille oli siis menestys kaikinpuolin ja paikalla saapuneet hepsyläisetkin tyytyväisiä, jälkipelikeskusteluiden ja kultsatiimin edustajan täysin puolueettoman arvion mukaan. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, on hyvä lopettaa.

Pidä sähköpostia silmällä kevään kulttuuritapahtumien osalta. 🙂
Hepsyn Kulttuuritiimi